torsdag 10 januari 2008

10 januari


Alltid vän av kvantitet, dölja varje kärna i formlösa sjok, tvinna det viktiga runt sig själv så man inte minns huvudtemat. Men så imorse på en vind, plöjde standardverk med spalter hermenuetiska cirklar/bågar/övriga figurer, när Ezra Pound från ingenstans får mål i mun: "Great literature is simply language charged with meaning to the utmost possible degree". Minsta möjliga antal ord! Mina cirklar/bågar/osv rubbade!
För hur leva utan att skydda sig bakom trippelkommatering eller meningar som säger både vad man menar och motsatsen? Eller tryggheten hos superlativer som slungas ut och andetaget senare återkallas?
Men tid nu att beskära bland synonymer och omotiverade sidospår; kraftfullt slita bort ordled vars hela betydelse endast trähusets snickarglädje men aldrig grundpelare. Slutet för Marcel och hans meningar sjutton varv runt vinflaska utan att ens lämna sängen.
Så efter allt, vad som finns kvar: Livet i januari, det var så konstigt att det åskade igår, men det var så lämpligt att det åskade igår.

jackson jones - i feel good, put your pants on (pilooski dirty edit)